top of page
DSC_0707.JPG
DSC_0718.JPG
DSC_0736.JPG
IMG_0810.jpg

De praktijk

Wie ben ik?

Ik ben Hanneke van Waterschoot-Karremans, getrouwd en trotse moeder van een dochter.

In 2012 ben ik afgestudeerd als orthopedagoog aan de universiteit van Utrecht. Voorafgaand aan deze studie heb ik meerdere studies (onderwijsassistent, PABO, Master SEN) afgerond en veel praktijkervaring opgedaan, in met name het onderwijs. Tijdens mijn ervaringen in het onderwijs kwam ik er al snel achter dat ik veel affiniteit heb met kinderen die extra aandacht behoeven. Voordat ik mijn eigen praktijk heb opgestart (2020), ben ik 7,5 jaar werkzaam geweest bij een GGZ-instelling waar ik veel werkervaring heb opgedaan in zowel de behandeling als diagnostiek van leer- en gedragsproblemen bij kinderen.

 

De praktijk

Binnen mijn praktijk probeer ik zo goed mogelijk in te spelen op de specifieke behoefte van het kind. Samen met het kind en de ouder(s)/verzorger(s) bekijk ik wat het kind nodig heeft om zich weer in balans te voelen en zich optimaal te kunnen ontwikkelen. Om dit te kunnen realiseren vind ik het erg belangrijk dat er een goede klik is tussen mij en het kind. Ik ben er van overtuigd dat het effect van de behandeling positief wordt beïnvloed door een goede vertrouwensrelatie op te bouwen en er voor te zorgen dat het kind zich fijn en veilig voelt tijdens de behandeling. Daarnaast probeer ik jullie als ouder(s)/verzorger(s) tijdens het behandeltraject zo goed mogelijk te begeleiden en ondersteunen. De intensiteit hiervan is afhankelijk van de hulpvraag en van de behoefte die jullie als ouder(s)/verzorger(s) hebben.  

Kwaliteit

Om de kwaliteit binnen mijn praktijk te waarborgen vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen mijn vakgebied en te beschikken over aantoonbare opleidingen en kwaliteit van zorg. Daarom ben ik aangesloten bij de landelijke beroepsvereniging van pedagogen en onderwijskundigen (NVO). Daarnaast ben ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) om mijn vakbekwaamheid aan te tonen en te laten zien dat ik investeer in de kwaliteit van mijn vak. Hiermee voldoe ik aan de kwaliteitseisen die de overheid aan mij als zorgverlener stelt.

bottom of page